FØRSTE SPADESTIK TIL HOFORS NYE, MODERNE VANDVÆRK VED GEVNINGE

Vi har skrevet under på kontrakten til det nye, moderne vandværk ved Gevninge for HOFOR A/S, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. I Wicotec Kirkebjerg og Holmskov Rustfri A/S skal vi opføre procesanlægget, der skal producere det rene og blødgjorte vand.

HORFOR er allerede gået i gang med at forbinde det gamle værk med placeringen af det nye via store parallelle rå- og rentvandsledninger på en ca. 3 km lang strækning mellem Lejre og Gevninge.

Et positivt samarbejde
Bjarne Korshøj, som er teknisk direktør i HOFOR, er glad for det kommende samarbejde:
”Det er en stor og stolt dag for HOFOR, fordi vi kan sætte gang i det tredje af vores helt store vandværksmoderniseringer. Det viser os endnu engang, at det unikke samarbejde med vores rådgivere og entreprenører sikrer en mere bæredygtig retning til gavn for både miljø og kundernes pengepung.”

En bygherre med grønne værdier
HOFOR har da også bæredygtighed øverst på agendaen med dette nye værk, hvor der er planer om både bæredygtig cement, bæredygtigt stål og solceller på taget, ligesom selve blødgøringen af vandet er et skridt i en mere bæredygtig retning.

Blødere vand er nemlig godt for både miljøet og pengepungen, og HOFOR er derfor i gang med at blødgøre drikkevandet på alle sine syv regionale vandværker.

Til at opføre procesanlægget, der skal producere det rene og blødgjorte vand, står Wicotec Kirkebjerg A/S:

”Vi er rigtig glade for at kunne fortsætte det gode samarbejde med bygherre og de andre entreprenører. Vi har lagt os meget i selen i forhold til udbuddet, også på de bløde værdier”, siger Henrik Jørgensen, direktør for Wicotec Kirkebjerg og fortsætter:

”Et moderne vandværk med blødgøring er et avanceret procesanlæg, hvor der i høj grad anvendes rustfri materialer med høje dokumentationskrav, da der er tale om sikkerhed for drikkevandsforsyningen”.

FAKTA OM VANDVÆRKET:

– Det nye værk vil stå færdigt i 2024
– Værket skal producere op til 7,4 mio. m3 vand årligt til København og omegn.
– Prisen for renovering og nybygning forventes at være omkring 610 mio. kr.
– Bygherre: HOFOR A/S
– Entreprenører: NCC, Wicotec Kirkebjerg og DI-teknik
– Rådgivere: COWI / PLH Arkitekter, NIRAS / Krüger, ØLLGAARD / Emcon / Rørbæk-Møller, Sweco