Bygherre
AP Pension
Bruttoareal
28.000 m²
År
2019-2020
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
Arkitema Architects
Rådgiver
AFRY

THOMAS B. THRIGES GADE

I hjertet af Odense har man gennemført et stort byfornyelsesprojekt på og omkring Thomas B. Thriges Gade. Her er en travl og trafikeret gade blevet omdannet til et fredeligt og moderne byområde. I den sammenhæng har Wicotec Kirkebjerg i et internt One Company-samarbejde med koncernselskaberne Aarsleff og Hansson & Knudsen etableret et 28.000 m² bolig- og erhvervsbyggeri for AP Ejendomme A/S. Erhvervsbyggeriet er præcertificeret til DGNB Sølv.

Et område i rivende udvikling
Den firesporede Thomas B. Thriges Gade blev nedlagt i forbindelse med byfornyelsesprojektet, hvor 18 byggefelter var i udbud, ligesom etableringen af henholdsvis en underjordisk parkeringskælder med plads til 1.000 biler og Odense Letbane sideløbende var det undervejs i området.
Totalentreprisen for AP Ejendomme dækkede byggefelt 1-3 og bestod i etablering af to større byggerier, Albani Karréen og Fisketorvs Karréen, med plads til erhverv samt syv etagers beboelse ovenpå med boliger i varierende størrelser fra 50 m² op til 215 m² penthouselejligheder.

Svær logistik og omfattende planlægningsarbejde
Projektets beliggenhed i det absolutte centrum af Odense krævede, at man skulle forholde sig til et stort antal interessenter samt naboer. Samtidig var tilkørselsmulighederne også en udfordring. I projektets dispositionsforslagsfase blev bygningens hovedkonstruktioner koordineret med den underliggende kommunale parkeringskælder og Odense Letbane, hvor de tekniske installationer ikke måtte komme i karambolage med den elektriske støj fra letbanen.

Wicotec Kirkebjerg stod for den samlede teknikentreprise, mens Aarsleff stod som totalentreprenør for den samlede projektledelse og styring samt udførelse af jord-, kloak-, beton- og murerarbejder samt betonelementmontage. Hansson & Knudsen udførte tømrer-, belægnings- og gartnerarbejder.

Fagområder: 

  • El 
  • VVS 
  • Ventilation 
  • Sprinkler