Bygherre
Direktoratet for kriminalforsorgen
Bruttoareal
35.000 m²
År
2014-2016
Entrepriseform
Teknikentreprise
Arkitekt
CF Møller
Rådgiver
Rambøll A/S i konsortiet Fængselsdesign

STORSTRØM FÆNGSEL

DET 35.000 M² STORE FÆNGSEL KAN RUMME 250 FANGER OG CIRKA 200-300 ANSATTE

Mange af kriminalforsorgens bygninger har nogle år på bagen, og derfor skal de løbende skiftes ud. I den forbindelse blev det besluttet, at et nyt fængsel på Nordfalster skulle afløse det gamle Statsfængsel i Vridsløselille.

Wicotec Kirkebjerg udførte de tekniske installationer i fængslets 10 bygninger, der er omgivet af en seks meter høj og 1,5 km. lang mur.

Storstrøm Fængsel indeholder blandt andet en fodboldbane og et kulturhus. Der tages højde for såvel undvigelses-muligheder, muligheder for indtrængen og personalets sikkerhed. Det har haft en stor betydning i forhold til bygningerne og sikringsanlægget, der netop er indrettet, så personalet har de bedste vilkår for både at kontrollere, støtte og motivere de indsatte.

For Wicotec Kirkebjerg har det stillet høje krav til de tekniske installationer. For eksempel for el- og VVS-installationerne har det betydet et øget fokus på materialetype og installeringsformen. Dertil har nogle af de fælles beskæftigelsesfaciliteter stillet særlige krav til ventilationsanlæggene for at sikre det mest optimale indeklima uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Fagområder: 

  • VVS & Rør  
  • El
  • Ventilation 
  • Brand & Sikring