Bygherre
Region Midtjylland
Bruttoareal
51.000 m²
År
2014-2044
Entrepriseform
OPP-projekt
Arkitekt
Arkitema Architects
Rådgiver
Sweco Danmark A/S

NYT PSYKIATRISK CENTER SKEJBY

Wicotec Kirkebjerg deltager i danmarkshistoriens største OPP-projekt, Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus , hvor Region Midtjylland med dette projekt har overdraget mere end 50.000 m² til Wicotec Kirkebjerg som Facility Management operatør i 25 år.

Det er samtidig et af de største hospitalsbyggeprojekter, der er bygget i Danmark, og med sambygningen af Aarhus Universitetshospital og DNU er det et hospitalskompleks på størrelse med en lille dansk provinsby.

Som en del af det nye hospitalskompleks er der blevet bygget et nyt Psykiatrisk Center, som Wicotec Kirkebjerg i samarbejde med KPC har bygget. Wicotec Kirkebjerg har udført alle de tekniske installationer, mens KPC har opført bygningen.

Særlige krav
Samlet set har Wicotec Kirkebjerg overholdt et designkatalog på 116 punkter, som beskrev de særlige krav, byggeriet skulle bygges og driftes under. Nogle af disse krav har eksempelvis været temperaturen på sengestuerne, som ikke må overstige 23 °C samtidig med, at der skulle tages hensyn til styringen af CO² niveauet.

Facility Management aftalen indeholder også håndtering af fast inventar som hvidevarer, skabe og andet fastnaglet inventar.

Tidlig involvering
Wicotec Kirkebjerg har deltaget i projektering af bygningen og de tekniske løsninger med henblik på et 25,5-årigt driftansvar med særligt fokus på bygningens totaløkonomi.

Fagområder:

  • El 
  • VVS 
  • Ventilation 
  • Solcelleanlæg 
  • Bygningsautomation 
  • Sikkerhedssystemer