Bygherre
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Bruttoareal
5.300 m²
År
2017-2021
Entrepriseform
Teknikentreprise
Arkitekt
Fogh & Følner Arkitekter A/S
Rådgiver
Fogh & Følner Arkitekter A/S

NYBODER: DE GULE STOKKE ETAPE 2

RENOVERING AF FREDET OG HISTORISK KULTURARV

Projektet omfatter restaurerings- og moderniseringsarbejder på i alt fire af Nyboders såkaldte gule stokke. Etape 2 omfatter i alt 54 huse med tilsammen 96 lejemål, der reduceres til 83 lejemål. Restaureringen og moderniseringen har under skyldig hensyntagen til gældende restaureringsprincipper til formål at bringe De Gule Stokke op på en standard, der vil gøre boligerne tidssvarende.

De Gule Stokke er en vigtig del af den danske arkitektur- og kulturarv. De blev opført som den første rækkehusbebyggelse i Danmark indeholdende små boliger til de menige i Chr. IV’s flåde. De er enestående, fordi de blev opført til en bestemt målgruppe, og fordi de – nu små 400 år senere – stadig huser ansatte i Forsvaret. Nyboder har været fredet siden 1918.

Wicotec Kirkebjerg udfører teknikentreprisen, som udføres i miljøsanerings- og i genopbygningsperioderne.

Arbejdet omfatter blandt andet etablering af nyt opvarmningssystem baseret på fjernvarme, fremføring af nye jordledninger i gårde frem til hvert hus, fremføring af nye vand-, afløbs- og sanitetsinstallationer i alle huse samt fornyelse af alle el-installationer, herunder kabelføring skjult i vægge og under gulve.

Fagområder:

  • El 
  • VVS 
  • Ventilation 
  • Sprinkler