Bygherre
DSB Ejendomme
Bruttoareal
4.900 m²
År
2017-2019
Entrepriseform
Teknikentreprise
Arkitekt
Sweco Architects
Rådgiver
Sweco Danmark A/S

MODERNISERING AF ØSTERPORT STATION

OPRYDNING I GAMLE INSTALLATIONER PÅ ØSTERPORT STATION

Da Østerport Station blev anlagt i slutningen af 1800-tallet, var det usikkert om den kunne blive liggende. Stationsbygningen blev derfor opført så den kunne flyttes. Stationen står der dog stadigvæk i dag og er blevet totalrenoveret og har gennemgået en omfattende modernisering.

Wicotec Kirkebjerg har stået for de tekniske installationer i den fredede bygning. Overordnet set var det vores opgave at rydde op i gamle skader og omlægge alle installationerne, så de stadigvæk ville være i tråd med den gamle bygning. Vi har fjernet alle de gamle tekniske installationer, som både led under at være af ældre dato og under, at der i løbet af de mange år har været spontane tilbygninger og ændringer. Undervejs tog vi hensyn til, at det var en station i drift.

Wicotec Kirkebjerg har i moderniseringen af Østerport Station stået for el, VVS, ventilation og CTS. For VVS har vi blandt andet i broopbygningen mellem spor og stationsbygningen lagt nye kloakrør med el-tracing. På den måde er de nye VVS installationer frostsikret. For ventilation har vi for hvert lejemål i stationsbygningen opført seks nye ventilationsanlæg.

Det er altid spændende at arbejde i gamle fredede bygninger, hvor der stilles høje krav til fastholdelse af den gamle stil. For eksempel er det vores egen smed, der har stået for istandsættelsen af de to lysekroner, der hænger i forhallen og som ses på billedet.

Fagområder: 

  • El
  • VVS 
  • Ventilation