Bygherre
Lighthouse United ApS
Bruttoareal
66.500 m²
År
2019-2022
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
3XN A/S
Rådgiver
Rambøll Danmark A/S

LIGHTHOUSE

DANMARKS HØJESTE BOLIGHUS
Vi bygger Danmarks højeste bolighus på spidsen af Aarhus Ø. I totalentreprise i samarbejde med Aarsleff udfører vi opførelsen af det 143 meter høje Lighthouse. Ud over tårnet består byggeriet af to sidebygninger på 10 etager, som i alt kommer til at rumme mere end 380 lejligheder, hvoraf de fleste kommer til at få ugeneret udsigt ud over Aarhusbugten.

Hele projektet udføres på den yderste spids af Aarhus Ø og er omgivet af vand på to sider og bygninger på de øvrige, hvilket stiller store krav til planlægning, tidlig involvering og koordinering af logistikken.

One Company
Lighthouse er et One Company-projekt, hvor vi trækker på Aarsleff-koncernens specialviden inden for fundering, råhus, tekniske installationer og gartnerarbejde. I Wicotec Kirkebjerg står vi for alle de tekniske installationer.

Tid, proces og ledelse
Ved udgangen af 2020 blev funderingsaktiviteterne og kælderen afsluttet, og store dele af installationerne i kælderen inklusive varme og kloak er udført, mens opførelsen af Promenadehuset, Kanalhuset og tårnet stadig er i gang. Det samlede projekt forventes afleveret i 2022.

Store komplekse projekter som Lighthouse, der hele tiden er i bevægelse, stiller store krav til ledelse af organisationen, arbejdsmiljøet, risici, design for udførelse, økonomistyring og håndtering af tid og proces. Det kræver en stor indsats fra alle parter og samarbejde på tværs, så alle interessenter kommer i spil.

Fagområder:

  • El 
  • VVS 
  • Ventilation 
  • Sprinkler
  • BMS 
  • Brand & Sikring