TOTALTEKNIK TIL DEN NYE TUNNELELEMENTFABRIK TIL FEMERN BÆLT

I forbindelse med Femern Link Contractors opførelse af tunnelelementfabrikken på den danske side af Femern Bælt forbindelsen har totalentreprenøren Give Steel A/S, som er en førende producent af stålkonstruktioner, valgt Wicotec Kirkebjerg som underleverandør til projektering og udførelse af alle tekniske installationer til elementfabrikkens produktionshaller.

Wicotec Kirkebjergs Projektchef Ole Petersen har arbejdet på kontrakten det sidste år og fortæller:
”Tunnelelementfabrikken består af tre produktionshaller med 217 meter lange betonelementer, som vil danne den faste forbindelse til Femern-forbindelsen. Wicotec Kirkebjerg skal projektere og levere elforsyning, kraftinstallationer, belysningsanlæg, jordings- og lynbeskyttelsesanlæg, brandsikringsanlæg, WiFi anlæg samt HVAC-anlæg med gasforsynet køle-/varmeanlæg inkl. CTS til disse produktionshaller.”

Claus Schmidt, Direktør i Wicotec Kirkebjerg udtaler: ”Kontrakten med Give Steel A/S involverer flere af Wicotec Kirkebjergs kompetencer på tværs: El, Brand og Sikring, Ventilation og Fjernvarme.

Vi forventer, at projektet vil aktivere op til 70 medarbejdere og forventes færdigt i slutningen af 2022.”

Femern Bælt forbindelsen bliver med sine 18 kilometer lange tunnel verdens længste sænketunnel og forventes at stå færdig i 2029.

Billede kreditering: Femern A/S