Bygherre
A.P. Møller – Mærsk A/S
Bruttoareal
16.000 m²
År
2015-2017
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
PLH Arkitekter A/S
Rådgiver
MOE A/S

MÆRSK: AMERIKA PLADS​

På Amerika Plads i Nordhavn i København har Wicotec Kirkebjerg udført alle de tekniske installationer i Mærsk Gruppens store kontorhus. Projektet er udført i totalentreprise, der indebar både projektering og udførelse af det 13.000 m² store hus samt 3.000 m² teknik- og p-kælder.

Mærsks kontordomicil huser 800 medarbejdere fordelt over seks etager. Det er et søjle-bjælke-hus med lette facader, som er kendetegnet ved ikke at have skarpe kanter eller hjørner. En stor del af arbejdet blev udført som egenproduktion. Wicotec Kirkebjerg udførte samtlige installationer i byggeriet, herunder El, CTS (Central Tilstandskontrol og Styring med henblik på intelligent energiforbrug i bygningen), VVS, ventilation, sprinkler og køl. Samtidig udførte Aarsleff jordarbejde, kloakarbejde, pæleramning samt beton- og elementarbejde.

Øvrige arbejder i byggeriet som facader, tag, atrium-glastag, tømrer- og malerarbejde, gulve samt smede- og stålarbejde blev udført af underentreprenører under vores ledelse. Vi stod desuden for projekteringsledelsen af arkitekter og rådgivere. Den tætte koordinering mellem projektets mange fagområder sikrede, at vi overholdt den stramme tidsplan, hvor hele arbejdet var nøje planlagt. Kontorhuset stod klar og blev afleveret til Mærsk i juli 2017.

Totalentreprisen blev udført i et One Company-samarbejde med Aarsleff.

Fagområder: 

  • El 
  • VVS
  • Ventilation
  • Sprinkler
  • CTS 
  • Køl